trei bomboane

Ce poate fi mai simplu decat trei bomboane? De ce tocmai trei bomboane? Nu stiu! Vorbesc din experienta proprie! Pentru un diabetic trei bomboane nu reprezinta nicidecum ceva simplu. Relatia lui cu aceasta treime este foarte duala. Contrar perceptiei generale, trei bomboane nu cauzeaza moartea diabeticului. In acest caz, trei bomboane nu inseamna decat cateva unitati suplimentare de insulina rapida.

Asadar, trei bomboane nu reprezinta un pericol mortal. Din contra, uneori acestea pot salva viata unui om. Daca pentru un om cat de cat sanatos, garantia stabilitatii o reprezinta cresterea PIB-ului pe cap de locuitor si a salariului mediu pe economie, atunci pentru mine aceasta nu se afla decat in aceste trei bomboane. Acestea trei sunt nemaipomenit de utile in caz de hipoglicemie.

Hipoglicemia este o stare in care glicemia scade sub nivelul acceptat. Aceasta scadere poate fi cauzata de prea multa insulina administrata sau de un efort fizic sustinut. In dependenta de tipul insulinei administrate si de durata efortului fizic sustinut, hipoglicemia poate fi severa si mai putin severa. In orice caz, administratea la timp a unei cantitati de glucide usor solubile (zaharul tos, mierea, sau “bomboanele de sticla”) permite evitarea starii de inconstienta, care timp de cateva ore, poate trece in deces.

Uite asa, m-am trezit sa port cu mine aceste trei bomboane. Le port peste tot. Le bag in toate buzunarele de la haine. Le captusesc in genti si in rucsacuri. Le port cu mine pana nu se decoloreaza hartia in care sunt ambalate. Apropo, daca nu stiati cele mai bune bomboane in caz de hipoglicemie sunt “Barbaris” si “Dushess.” Poate insulina mea e mai receptiva la brand-urile sovietice, sau poate amintirile din copilarie isi spun cuvantul si in acest caz.

Daca tot vine vorba de aminitirile din copilarie, sunt absolut sigur ca, datorita bomboanelor voi figura mai des decat altii in amintirile de copilarie ale maturilor de maine. Nu de alta dar ce poate fi mai pitoresc pentru un copil, decat un nene care nu se desparte niciodata de bomboane. S-ar putea ca bomboanele pe care le port in buzunar sa nu aiba aceeasi stralucire ca cele din vitrinile magazinelor. S-ar putea de asemenea ca ele sa fie vehicule ale nostalgiei.  Totusi puteti fi siguri de faptul ca atunci cand i le ofer cuiva pun destul de multa viata in ele.

 

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s